Az arcok – a Dombori Csapat

A jelenlegi formájában 2013. nyarán állt össze A Csapat, Dombiriban, egy együtt töltött héten, amelyen Bíró Dóra, Csillagos Judit, Gáspár Csilla Noémi, Gerő Péter, Haraszti Péter, Mészáros Judit (azóta: Ladányi-Mészáros Judit) és Vass Katalin Zsófia vett részt. Akikkel kezdetben együtt dolgoztunk (képpel és bemutatkozó szöveggel azok részéről, akik küldtek):

Gerő Péter

Dr. Gerő Péter PhD:

Tanár vagyok, a felnőttkori önálló tanulás módszertanával foglalkozom. Akkor érzem teljesnek a szakmai életművemet, ha egyre kiforrottabban működik az “élethelyzethez igazított tanulás” (Life Tailored Learning) módszertanát folyamatosan továbbfejlesztő kutatócsoport és a módszertant a gyakorlatban alkalmazó tananyagszerkesztőség.

 

 

 

 

Ladányi-Mészáros Judit

Ladányi-Mészáros Judit:
A vállalkozás módszertanát gondozó Kutatócsoport ügyvezető titkára vagyok. Évek óta segítő szakmában dolgozom, ahol sokféle személyiséget megismertem. Azért vagyok a kutatócsoportban, mert magas fokú empátiámmal és a szakmai tapasztalatommal hatékonyan tudok hozzájárulni a módszertan “minden személyiséghez” igazításában.

 

 

 

 

Bíró Dóra

Bíró Dóra: 

Bíró Dóra vagyok, a PTE IGYK tanulója és a Kutatócsoport alapító tagja. Örökös elfoglaltságaim lévén számomra hatványozottan fontos, hogy olyan tananyagok kerüljenek a kezembe, melyeket önállóan, a saját időbeosztásomnak és igényeimnek megfelelően tudok elsajátítani. Én aztán tudom, hogy milyen, amikor valami közbejön… 🙂 Éppen ezért az elkészült tananyagoknak én vagyok az első tanulója, aki ellenőrzi, hogy valóban minden élethelyzetnek megfelelnek-e az anyagok.

 

 

 

Csillagos Judit

Csillagos Judit:

Csillagos Judit néven tevékenykedek az Élethelyzethez Igazított Tanulás Kutatócsoport alapító tagjai között. Jelenleg még tanulói státuszban vagyok, a szekszárdi PTE-IGYK szociális munka szakán vagyok végzős egyetemista. Különböző tananyagok elkészítésében vettem részt és segítem a csapat-kohéziót, a csapaton belüli információáramlást a szervezési feladatok ellátásával.

 

 

 

 

Haraszti Péter

Haraszti Péter:

Haraszti Péter vagyok, a kutatócsoport egyik alapító tagja, amolyan multimédiás emberke a társaságban. Célom, hogy a tananyagok hasznosságán felül azok érdekességeit is megmutassam, hol egy videó, hol interaktív multimédia formájában. Tanulni nemcsak olvasva lehet és döntő többségében ez az, amiért kreativitásomat teljes bedobással az Élethelyzethez Igazított Tanulás módszertanának szentelem.

 

 

 

Seres György

 

Dr. Seres György CSc:

Seres György vagyok, a Csapat őskövülete, aki már a régi görögök idején is az Élethelyzethez Igazította a Tanítást – de ezt akkor még nem tudta, mert csak egy botcsinálta andragógus volt.

 

 

 

 

Timli Klaudia:

Timli Klaudia vagyok, az Élethelyzethez Igazított Tanulás Kutatócsoport egyik alapító tagja. Tanulmányaim befejezése után külföldre költöztem, így jelenleg a csapat egyetlen határon túlon tevékenykedő munkatársa vagyok. Feladatom és célom (többek közt), hogy biztosítsam a nem Magyarországon élő érdeklődők zökkenőmentes bekapcsolódását valamennyi tevékenységünkbe.

 

 

 

 

Vass Katalin Zsófia

Vass Katalin Zsófia:

Vass Katalin Zsófia vagyok, Tolna megyében élek, középiskolai tanulmányaimat most fejeztem be. A Kutatócsoport alapító tagjaként hozzájárulok az Élethelyzethez Igazított Tanulás módszertanának fejlesztéséhez és terjesztéséhez. Társadalmi helyzetemből adódóan könnyen rámutatok különböző társadalmi rétegek, csoportok igényeire, amely információval segítem az Élethelyzethez Igazított Tanulás módszertanával készülő tananyagok barátságosabbá tételét, ötleteimmel segítem a közös munkát.

 

 

 

A szerkesztőség tagjai voltak még:

Gáspár Csilla Noémi, a PTE IGYK hallgatója, a Kutatócsoport és a szerkesztőség alapító tagja;

Varga István, a PTE IGYK oktatója, a Kutatócsoport és a szerkesztőség alapító tagja.